Over Villa Hylas

Wie zijn wij

Wij zijn Peter & Jolanda en wonen sinds mei 2021 in onze eigen oase van rust, Villa Hylas, omringt door de heuvels, baai en prachtige natuur in de vallei van Kilada.

Ons doel is om iedere gast een naar zijn wens, uniek, relaxed, vakantiegevoel te geven…
Relax to Happiness.

Jolanda heeft jarenlange ervaring in alle facetten van het vak in 5* deluxe hotels in Amsterdam en Peter als telecommonteur. Wat ons beiden succesvol heeft gemaakt zijn luisteren naar de wens van de klant, zorgzaamheid en persoonlijke aandacht. Het zal u dus zeker niet ontbreken aan een uitstekend verzorgd verblijf en goede WiFi.
Als gastheer en dame houden we van het goede leven, lekker koken een goede wijn en een goed gesprek. We kunnen u persoonlijke advies geven over bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants in de buurt.
Onze prachtige tuin is voor een tuinliefhebber een walhalla. Van onze eigen 30 olijfbomen kunnen we u heerlijke olijfolie laten proeven. Van de citroenen maken we limonadesiroop, limoncello en naar eigen geheim recept onze grapefruitcello.
Al met al zien we ernaar uit u als onze gast te mogen verwelkomen! We zullen ons best doen het u volledig naar de zin te maken!

 

Fotogalerij

Accommodatie

Villa Hylas is een adults only luxe bed & breakfast vlakbij zee, gelegen in de vallei net buiten het authentieke vissersdorpje Kilada, vlakbij de nieuwe ‘work in progress’ Jack Nicklaus golfbaan.

Het ommuurde terrein is een perfecte accommodatie

in het huidige coronatijdperk kan afstand houden van andere gasten en het hebben van je eigen privacy door ons gegarandeerd worden. De 3 ruime suites, elk met een unieke uitstraling, zijn gelegen aan de prachtige tuin met uitzicht op het zwembad, de heuvels en de baai van Kilada. Alle suites zijn circa 60m2, voorzien van een heerlijk kingsize bed, een kussenmenu, eigen badkamer, föhn, airconditioning, gratis persoonlijke wifi, handdoeken voor het zwembad, een keuken met koffie(bonen)apparaat, waterkoker, dagelijkse luxe picknick ontbijt en minibar. Luxe, kwaliteit, persoonlijke service en aandacht voor onze gasten staan hoog in het vaandel. De gratis beveiligde parkeerplaats voor uw auto bevindt zich op het terrein. Er zijn (gratis) fietsen en elektrische steppen aanwezig. In onze prachtige rustgevende tuin of bij het zwembad, in de zon of schaduw kunt u heerlijk ontspannen.
Alles is aanwezig voor uw ultieme vakantiegevoel… Relax to Happiness.
Geschiedenis

Hylas

De naam Hylas komt van een verhaal uit de Griekse mythologie wat prachtig aansluit bij de minstens 100 jaar oude zoetwaterbron die wij op ons terrein hebben en waar we dagelijks ons zoetwater uit halen.

Slechts een deel uit het verhaal van ‘Jason en de Argonauten’…

 
Jason zou koning kunnen worden als hij het ‘Gouden vlies’, een gouden schaapsvacht van een goddelijke ram terug zou halen uit het koninkrijk Colchis en zou overhandigen aan de toenmalige koning Pelias. Hij liet een boot, ‘de Argo’ bouwen, een speciaal gebouwde boot met 50 roeispanen en ter bescherming werd de boeg gemaakt uit een stuk sprekende eik van Dodona. Uit het hele koninkrijk werden er 50 vrijwilligers gezocht en zo begon de zoektocht met 50 Argonauten. Twee van de argonauten waren Heracles en Hylas die vrienden van elkaar waren. De Argonauten deden onderweg naar het koninkrijk Colchis vele eilanden aan. Ondertussen waren ze al ruim twee jaar onderweg. Ze vallen van het ene avontuur in het andere. Om toch tijd te winnen deden de Argonauten onderling een wedstrijd wie het langst kon roeien, waarbij iedereen van vermoeidheid afhaakte en Heracles uiteindelijk zijn roeispaan brak. Hylas ging samen met Heracles aan wal, Heracles voor hout voor een nieuwe spaan en Hylas voor het halen van vers zoet water. Bij de Pegae bron kwam Hylas nimfen tegen, ze waren op slag verliefd op hem geworden en trokken hem de bron in. Hij schreeuwde om hulp wat wel werd gehoord maar niemand kon hem vinden er werd nooit meer iets van Hylas vernomen. Heracles bleef achter op het eiland om voor eeuwig naar zijn vriend te zoeken. De argonauten vervolgden hun verdere reis. 
 

 

×

Hi, leuk dat je contact met ons opneemt!

Hey, nice to hear from you!

× Hoe kan ik u helpen?