Wat is er te doen in de buurt

 • Fietsen: Er staan bij Villa Hylas vier gratis fietsen ter beschikking voor onze gasten om naar het dorp te fietsen of om al fietsend de omgeving te verkennen.
 • Elektrische steps: We hebben voor onze gasten vier elektrische steps beschikbaar* de Segway-ninebots, er zijn geen kosten aan verbonden als u er even mee naar het dorp wil om ’s avonds een hapje in Kilada te gaan eten. U kunt de steps ook voor een dag huren om er bijvoorbeeld Spetses mee te verkennen.
  (*er zijn enkele voorwaarden aan verbonden aan het rijden op deze steps)

Kilada: 1.6 km
Typisch Grieks vissersplaatsje met meerdere cafés, restaurants en ouzeris aan de haven.
Prachtige kerk gewijd aan de heilige moeder Maria.
Kiezelstrandje naast de kerk met gratis ligbedden en prachtig uitzicht.
Basimakopoulos de grootste scheepswerf van de Peloponnesos.

Franchthi Grot: 2.2 km
De grot is 150 meter diep en 30 meter breed en een van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen van Griekenland. Er zijn aanwijzingen dat de grot continue bewoond werd van 20.000 tot jaar 3000 voor Christus.
Vanuit Villa Hylas is het ruim een uur lopen met wat meer klimwerk het laatste stukje.
Voor een eenvoudigere wandeling kunt u ook 8 km omrijden en dan 20 minuten lopen.
Voor de avontuurlijke mensen kun je ook met een stevige klimpartij het ondergrondse meertje bekijken.

Doroufi: 4.6 km
Hier ligt de Villa van Koning Willem Alexander, goed te zien vanaf de heuvel of vanaf het terras van restaurant Doroufi waar je heerlijk kan eten en aan het strand kan liggen.

Kranidi: 4.9 km
Levendig rustiek agrarisch stadje op de heuvel gelegen met zijn smalle straatjes. Er zijn hier wat winkeltjes, banken en dorpsplein. Het is de hoofdstad van de provincie Ermioni en ligt te midden van olijfgaarden.
Vlak buiten Kranidi begint een steile wandeling naar een kerkje boven op de berg met een adembenemend uitzichtpunt, je kan van Ermioni tot Porto Heli kijken en is echt de moeite waard!

Ermioni: 9.6 km
Schilderachtig vissersdorp met een prachtig uitzicht op de heuvel bij de oude molen.
Ermioni ligt op een schiereiland en heeft het zowel aan de noordkant als zuidkant veel taverna’s, cafés en barretjes.
Bos van Bisti is op de punt van het schiereiland, hier liggen de oude ruïnes van de stad. Je kan er een leuke rondwandeling (ongeveer 40 minuten) doen met prachtig uitzicht. Je kan bij een paar baaitjes met een trap naar beneden voor een verfrissende duik.
Op donderdagochtend is hier de (enige in de buurt) wekelijkse markt.

Didima: 10 km
Hier zijn twee grote ronde kraters van exact dezelfde diameter te bekijken, de Didimes. In een van de twee kraters ga je met een trappetje door de berg echt de krater in waar twee kleine kerkjes in de bergwand zijn gebouwd.

Porto Heli: 12 km
Bruisende populaire toeristische havenplaats waar zomers grote jachten, zeilboten en vissersboten aanmeren. Er is een grote boulevard waaraan vele winkels, restaurants, bars en luxe hotels zich bevinden.
Leuk strand is bijvoorbeeld Ververonda of Limanakia strand.
Je kan hier ook opstappen voor een boottocht naar de eilanden Spetses of Hydra.

Spetses: 16 km (+20 min met een boot)
Spetses is een prachtig eiland met een gezellig stadje en vele baaitjes waar je heerlijk kan zwemmen. Met een bij ons gehuurde step kan je het hele eiland rondrijden en onderweg genieten van de prachtige natuur.

Hydra: 18 km (+25 min met een boot)
Dit autoloze eiland met zijn rijke geschiedenis heeft zijn naam te danken aan de vele waterbronnen uit de oudheid. In de pittoreske haven zie je traditionele herenhuizen, kantelen, de marine academie en musea. Erg leuk zijn de gezellige terrasjes en winkeltjes rondom de haven.

Moni Agiou Dimitriou: 24 km
Is een klooster gebouwd eind 15e eeuw. Het laatste stukje met de auto is wel behoorlijk onverhard maar het is zeker de moeite waard. Het klooster ligt beschut tegen de berg aangebouwd en heeft een prachtig uitzicht over de vallei.

Epidavros: 44 km
Hier kan je een van de meest indrukwekkende theaters van de hele wereld bekijken.
Het dorp Epidavros omringt door sinaasappel- en olijfboomgaarden is een vissersdorp met een gezellig haventje met restaurants en winkeltjes. Na het bezoek van het theater zijn er ook leuke strandjes met restaurantjes voor wat afkoeling.

Nafplio: 67 km
Is de hoofdstad van Argolis en een van de mooiste steden van Griekenland, grote pleinen, mooie met bloemen versierde winkelstraatjes, de haven en de imposante forten en kastelen. Het gezellige centrum is echt leuk om doorheen te lopen. Het fort van Palamidi boven op de berg is ook een echt aanrader.

Mycenae: 86 km
Was een indrukwekkende koningsburcht van 1350 v. Chr. met de bekende Leeuwenpoort, ook wel de Acropolis van Mycene genoemd. Het was in de oudheid een stad die het belangrijkste culturele en politieke centrum naar de genoemde Myceense beschaving.

Assistentie nodig?

Bel: ‎+30 697 16 46 016
of +31 621 811 118
info@villahylas.com

Niet te missen bezienswaardigheden

 • Katafyki ravijn
 • Klooster van Agion Anargiron
 • Folklore Museum van Ermioni
 • Bouboulina Museum
 • Haven van Spetses
 • Spetses Museum
 • Bekiri Grot

Stranden

 • Euaggelistria: 1.7 km
  Bij de kerk van Kilada, kiezelstrand met gratis ligbedden
 • Lepitsa: 2.8 km
  Zandstrandje met ligbedden, restaurant en kleine cantina
 • Doroufi: 4.6 km
  Kiezelstrand, in zee is het zand, geen ligbedden, 1 restaurant
 • Salanti: 15 km
  Grote prachtige baai, witte kiezels, geen ligbedden/restaurants
 • Kouverta: 17 km
  Groot zandstrand met ligbedden en restaurant

Er zijn natuurlijk nog veel meer strandjes die je onderweg tegenkomt en waar je heerlijk kan zwemmen. Voor het geven van advies of boeken van restaurants of andere evenementen kun je uiteraard bij ons terecht. We zijn er om jullie te helpen je vakantiewensen te vervullen.

Strand op Spetses
Straat in Nafplio
×

Hi, leuk dat je contact met ons opneemt!

Hey, nice to hear from you!

× Hoe kan ik u helpen?